maandag 27 februari 2012

Buitenkant kistje.

Zo en dan nu de mooie buitenkant van het kistje. Het is geborduurd op de deksel. Een echt kunstwerk zoals jullie kunnen zien.
Dit kistje heb ik, hoe kan het ook anders, gehad  van mijn vriendin. 



En hier een foto van dichtbij.
Eerst gaatjes geboord en dan geborduurd.
Vinden jullie het ook niet knap en prachtig.
Een vriendin uit duizenden die zulke mooie dingen voor je maakt.




zondag 26 februari 2012

Vandaag kaarten gemaakt.

Vandaag heb ik nog niet geborduurd maar wel kaarten gemaakt. Mijn voorraadje kaarten was op en gisteravond laat kreeg ik ineens zin om te gaan knippen en plakken. Dus vandaag lekker verder gegaan en weer een paar kaarten op vooraad.


Mijn gemaakte kaarten doe ik altijd in een speciaal kistje. Hier onder zien jullie de binnenkant van het kistje maar de buitenkant is veel mooier. Een kunstwerk kan je wel zeggen.  Maar ik wil jullie nieuwsgierig maken dus daar laat ik morgen een foto van zien.


Groetjes Lenie

woensdag 22 februari 2012

Denemarken/Vis hoekje

Dit is het Denemarken/Vis hoekje. Heb een paar jaar geleden de kaart van ons favoriete land gekocht in Denemarken (pakket van Eva Rosenstandt) en geborduurd. Omdat mijn man graag vist en dan het liefst vliegvissen moesten er natuurlijk ook vliegvisborduurwerken bij komen. Helemaal rechts een vliegviskijkkastje. Heeft mijn man gekregen voor zijn verjaardag van onze beste vrienden.






De foto's zijn niet recht genomen anders dan zie je flitser in het glas.

Groetjes en prettige dag verder
Lenie

dinsdag 21 februari 2012

Theekistjes

Dit zijn theekistjes die ik al weer een aantal jaren geleden gemaakt heb als cadeautje.





vrijdag 17 februari 2012

Wolven

Zo weer een stuk verder. En als ik zo naar de vorige foto kijk een behoorlijk stuk verder. Ik wil hem ook zo graag af hebben om aan iets anders te beginnen. Dus dit weekend hoop ik weer behoorlijk wat kruisjes te maken. Het borduurwerk is wat scheef getrokken maar dat komt door de halve kruisjes. Het grijs en wit is allemaal halve kruisjes. Maar dat komt met inlijsten weer helemaal goed.
Groetjes Lenie


woensdag 15 februari 2012

Zeepdoos

Deze zeepdoos heb ik een jaar of twee geleden voor mijn buurvrouw gemaakt. Vond het weer eens wat anders dan een theedoos. Daar heb ik er ook een aantal van gemaakt in de loop der jaren. Die foto's ga ik ook nog eens op mijn blog zetten.



Groetjes Lenie

zondag 12 februari 2012

Het Holland hoekje

Ik heb in de kamer het Holland hoekje van Hollandse borduurwerken bij elkaar. 





Dit zijn de hollandse koeien in de mist die ik een paar jaar terug van mijn vriendin voor mijn verjaardag gehad heb.




De boerderijenlandkaart. Die ik zelf nog steeds prachtig vind.



De molenmerklap. Heeft ooit eens in de Ariadne gestaan als bestelpatroon.



en de hooiwagen uit het borduurblad van een paar jaar geleden.




Volgende keer laat ik jullie een ander hoekje zien. Net zo lang tot ik het hele huis rond ben geweest. En dat zijn er wel een paar want het hangt tot op zolder vol met borduurwerken.

Groetjes Lenie

zaterdag 11 februari 2012

Vorig jaar gebreid

Dit vest heb ik vorig jaar gebreid. Speciaal voor Sieneke deze foto.


Groetjes Lenie

dinsdag 7 februari 2012

Wolven

Ik heb behoorlijk wat bijgeborduurd aan de wolven. Heb ook nog een hele middag uit zitten halen omdat ik i.p.v. halve kruisjes hele kruisjes had geborduurd. Maar het is allemaal goed gekomen. De punt rechtsboven is bereikt. Ga nu vlug verder want ik wil hem zo snel mogelijk afhebben omdat ik nog zo veel heb liggen wat ik wil maken.
Groetjes allemaal
Lenie



vrijdag 3 februari 2012

Gebreid kussen

Wilde even wat anders tussendoor. Ik denk ik ga een kussenhoes breien. Het patroon heb ik gevonden bij Drops. Maar toen ik de wol had gekocht dacht ik de kleur vind ik toch eigenlijk niet zo leuk. Een beetje te rossig. Maar toch maar begonnen want ik had geen zin om een andere kleur te gaan halen. En nu moet ik zeggen nu hij af is valt de kleur me toch nog mee. Het was in ieder geval wel leuk om te breien. Simpel met een randje ajour en de rest gerstenkorrel. Alleen de ruche er langs was nog wel behoorlijk wat werk. Moest natuurlijk steeds meerderen en eigenlijk had ik een te kleine rondbreinaald. Maar het is toch gelukt.






De voorkant


De achterkant met knopen om het binnenkussen er in te doen. Makkelijk als hij een keer gewassen moet worden.

Groetjes en prettig weekend allemaal
Lenie